Kan man massera sin häst med massagepistol?

Att använda en massagepistol kan vara ett effektivt sätt att behandla sin häst på. Det kan hjälpa till att påskynda läkning, förbättra återhämtningen, lindra spända muskler och ge din häst en välförtjänt, avkopplande massage. 

Det finns dock vissa saker man bör ha i åtanke för att ge sin häst bästa möjliga behandling, och det ska vi ta upp här...

 

Alla massagepistoler är inte framtagna för användning på hästar

Trots att de flesta massagepistoler kan vara ett verktyg för att komma åt bindväv och behandla stela muskler är de flesta anpassade efter behandling på människan. Detta kan skapa en mindre optimal upplevelse vid användning på sin häst då massagepistolens egenskaper i många fall kan skilja sig åt mot vad ens häst faktiskt föredrar i form av exempelvis kraft, ljudnivå, material, hårdhet på massagehuvuden med mera.

 

Hur vet jag vilken massagepistol som är bra för min häst?

Att välja rätt kan såklart vara utmanande. Vi rekommenderar att välja en massagepistol som är beprövad och framtagen för användning på just hästar för att säkerställa att de viktigaste egenskaperna produkten bör ha, faktiskt finns. För att kunna massera hästen både i avkopplingssyfte och för att lindra spänningar och smärta är det viktigt med olika massagenivåer. Vi rekommenderar en slaglängd på minst 14mm och ett stort hastighetsintervall att välja på. Ljudet från massagepistolen är en annan viktig faktor. Att motorn är tystlåten är oerhört viktigt för att hästen ska kunna vara avslappnad och njuta av massagen. 

Om du vill läsa mer om en massagepistol som är framtagen för användning på hästar och beprövad av hundratals hästägare och massörer, kan du klicka på länken nedan.

https://remuscle.se/pages/horse-gun-pro

Läs nästa

Lämna en kommentar

Denna webbplats är skyddad av reCAPTCHA och Googles integritetspolicy . Användarvillkor gäller.